Info

Inden du kontakter vagtdyrlægen

Observér og hjælp dyrlægen

Du kan hjælpe dyrlægen med afgørende information om dit kæledyr ved at observere det grundigt og være opmærksom på nogle forhold, inden du ringer. 

  • Observér dit kæledyr grundigt, hvis du får mistanke om, at noget er galt. Notér detaljer som:
    • Hvornår har dit kæledyr sidst spist? Hvor meget?
    • Hvornår har dit kæledyr sidst drukket?
    • Har det tisset?
    • Har du observeret en adfærdsændring? Kom den pludseligt eller over længere tid (hvor lang tid)?
  • Det kan også være en god idé at lave en video med din mobil, hvis du oplever unaturlig adfærd. Dyrlægen kan muligvis bruge den til at underbygge en diagnose.
  • Hav pen og papir ved hånden, når du ringer til vagtdyrlægen, for du vil muligvis få instrukser og råd, som kan være svære for dig at huske i en stresset situation.
  • Sørg for at gemme dyrlægevagttelefonnummeret på din mobil, så du er altid har det ved hånden: 70 22 71 22

Hvornår bør du kontakte vagtdyrlægen?

Der findes ikke en facitliste over, hvornår der er brug for akut vagtdyrlæge. I mange situationer vil det være op til dig som ejer at vurdere, hvorvidt det er nødvendigt at kontakte os eller om det kan vente til din egen dyrlæges åbningstid. Du kan altid ringe til os og spørge, hvis du er i tvivl. Det koster ikke noget at få en telefonisk vurdering af behovet for dyrlægehjælp. Du kan også få hjælp til din vurdering her:

Liste over typiske situationer for, hvornår vagtdyrlægen bliver kontaktet.

 

Transport til dyrlægen

  • Orientér dig under ’kontakt’ om, hvor den vagthavende dyreklinik ligger. Gør dette hjemmefra og indtast gerne adresse på din gps. Det kan være en meget stressende situation at køre afsted med sit kæledyr, som måske endda har smerter og det måske endda er mørkt. Sørg derfor for at gøre det lettest muligt at finde hen til dyrlægen, når du sidder i bilen.
  • Bevar roen bedst muligt – det kan være med til at berolige dit kæledyr. Under transporten er det en god idé at tænke i, hvordan du gør situationen mindst stressende for dit kæledyr. Mange katte kan eksempelvis godt lide at blive pakket ind i et tæppe fra dit hjem.

Forsikringer

Vi anbefaler, at du tegner en forsikring, så du er dækket ind, hvis uheldet er ude. Dækning, priser og andre vilkår varierer. 
Vi kan i vagten ikke lave en direkte refusion, da vi ikke kan komme i kontakt med forsikringsselskaber. Som udgangspunkt betaler du for behandlingen efter konsultationen og kan efterfølgende få refusion i henhold til din forsikring. Her kan du se oversigter over forsikringer (fra fagmagasinet Dyrlægen) her:
Forsikringer hundForsikringer katForsikringer smådyrLæs nærmere om forsikringsselskaberne.

Kontakt os

Vores netværk af dyrehospitaler hjælper dig.
RING NU
Coma Web Development