Cases fra dyrlægevagten

Kala spiste hånd

Søde lille Kala gik lidt for hårdt til sit pivedyr og pludselig havde hunden bidt hånden af legetøjsdyret og slugt den. Heldigvis så ejeren dette og skyndte sig fluks til dyrlægevagten, hvor Kala fik kaste-op-medicin og ud kom en rød stofhånd.

Heldigvis! For hånden indeholdt en plastikkugle, og det kunne let være endt med en fremmedlegemeoperation et par dage senere, når den havde sat sig fast i tarmen.
Du kan altid kontakte os i vagten, hvis du står i en lignende akut situation, for hellere opkast end operation. 

Hvalpe bider i mange forskellige ting og kan komme til at sluge fremmedlegemer, som ikke altid 'kommer ud den anden vej'. Særligt tråde, snore osv., som kan sætte sig fast om tarmene, er farlige.

Efter-fødsel-tjek kan være livsnødvendig

Hvor var det godt, at Hailey kom til dyrlægevagten efter sin fødsel af ni hvalpe. For ikke alle moderkager var kommet ud ved fødslen, og hun skulle have hjælp til de sidste. Hun havde meget udflåd, som lugtede dårligt og hun fik medicin, som fik livmoderen til at trække sig sammen. 

Det lykkedes dyrlægen at få fem moderkager ud, men ved scanning blev det konstateret, at der stadig var to tilbage. Hailey fik derfor antibiotika og de sidste kom senere ud. 

Har du en tæve, som skal føde eller lige har født? Husk at få hende tjekket inden for et døgn efter fødsel, for der kan være ufødte hvalpe eller moderkager tilbage i livmoderen, selvom hun ikke har veer. Det kan give kraftig infektion, som hun i værste fald kan dø af. Det samme kan være tilfældet for hunkatte.

Diarré og vedvarende opkast kan være farligt 

Schæferhvalpen Hugo havde diarré og kastede op, og derfor kontaktede hans bekymrede ejere os. Han fik kvalmestillende medicin og væske igennem venekateter i benet. Heldigvis viste infektionstallene sig at være normale, og Hugo var snart frisk igen. 

Hvad Hugos krop reagerede på, kan vi kun gisne om. Formentlig har han spist noget, som han ikke kunne tåle. Særligt med hvalpe – og endnu mere særligt med små hvalpe – er det SÅ vigtigt at kontakte dyrlæge, hvis den har diarré, kaster op gentagne gange og bliver slap. For det kan lynhurtigt gå ned ad bakke og føre til dehydrering med varige skader til følge.

Rosiner og vindruer er ikke godt for mavsen

Den skønne uldtot Malik var forbi dyrlægevagten, fordi han havde spist rosiner. Ejer vidste godt, at rosiner kan være giftige for hunde og kontaktede derfor vagten. Malik fik noget at brække sig på og kastede rosinerne op. Pyha! 

Vi ved ikke helt præcist, hvad det er for et stof i rosiner og vindruer, der er giftigt for hunde, men vi ved, at de hører til de fødevarer, som kan give opkast, diarré og i værste fald ødelægge nyrerne. Nogle hunde kan tåle mange druer og rosiner, andre kan ikke, så det er en god idé at kontakte dyrlægen for en vurdering. 

HVIS din hund skulle slippe afsted med at få fat i giftige fødevarer uden for din dyrlæges normale åbningstid, så kontakt os i vagten.

Kontakt os

Vores netværk af dyrehospitaler hjælper dig.
RING NU
Coma Web Development